Follow

When I sign into SSO there is no "Add new application" button

Issue

When a user logs into the AuthAnvil Single Sign On Portal, they do not see a button to "Add new application".

Cause

AuthAnvil Single Sign On cannot reach, access or read privileges required to authorize the button to show.

Resolution

There can be several different (or combined) items that could cause this issue. In order, please check that:

  1. Log in to the SSO Portal using SSL https://FQDN/SSO.
  2. Make sure your SSO server can reach the PWS Service URL. http(s)://FQDN/AAPS/AAPS.svc 
    Note: you may need to add a local IP Host file entry if your SSO and PWS are installed on the same Server.
  3. Ensure you have followed the guidance in the installation guide on configuring the Password Server side of the communications at http://www.scorpionsoft.com/docs/pwv/install-guide. In particular read the section under the heading of "Web Launch and AuthAnvil single Sign On".
  4. Ensure you have followed the guidance in the installation guide on configuring the Single Sign On side of the communications via https://help.scorpionsoft.com/hc/en-us/articles/218317377. 

    Note: It is important the correct certificates are uploaded in SSO from the Password Server.
    Download the SSO and Service certificates from Password Server > Admin - External Settings.
    pws_certs.png
    Then upload the Certificates in AuthAnvil Manager > Single Sign On > Applications > Password Server > Password Server Configuration.

  5. Make sure the user(s) affected have privileges to own their own Personal Vault. This is a required permission to use this feature.
    personalvault.png


Questions?

If you have any questions or need some help, we would be happy to assist. Open a case at help.scorpionsoft.com or send an email to support@scorpionsoft.com.

Was this article helpful?
1 out of 1 found this helpful
Have more questions? Submit a request

Comments

Powered by Zendesk